Aktiviteter

 
 Nono Garcia jazz trio
 
La Casa de Andalucia en Dinamarca i samarbejde med Verdenskulturcentret, Junta de Andalucia og Instituto Nacional de Flamenco præsenterer. Nono Garcia jazz trio, flydende flamencorytmer fra Andalusien
 
 
 Nono García begyndte sin professionelle karriere tilbage i 80’erne. Han er gammel i gårde, og hans erfaring mærkes tydeligt. På sin seneste plade, Viaje a la Breña, blander Nono García de klassiske og højt elskede flamencorytmer med andalusisk rock fra 1970’erne som rækker armene ud til de etniske rytmer. García selv er en mester på guitaren og med sig tager han Joan Masana på bas samt David León på trommer.
 
 
 
 
FOTOGRAFI // Jose Maria Ruiz Aguilar.
 
Den spanske fotograf og infografiker Jose Maria Ruiz Aguilar udstiller fotos som udfordrer de gængse forestillinger om turistbyen Málaga
Málaga er en af ​​de vigtigste byer i Spanien, og således også meget fotograferet, oftest med nogle meget ikoniske og genkendelige billeder. Aguilar tager disse genkendelige billeder som sit udgangspunkt, men tilføjer dem noget nyt uden at ændre den fysiske synsvinklen. Han finder et udtryk i landskabet, en sky på Costa del Sol, en strand om vinteren, tempoet i bylivet, hverdagen i gaderne, byens folk, dens virksomheder, dens gader, dens kirker, havnen og barerne. Det er Málaga, der er hovedpersonen i Aguilars værker, og hans kærlighed til byen skinner igennem på hvert eneste fotografi.
 
Aguilar arbejder også med landskabs- og panorama fotografier, og udstiller også fire fotografier taget i Danmark.

 
VerdensKulturCentret
Nørre Alle 7
2200 København N
Danmark
 
 
 
 
 
 
 Andalusisk Filmfestival, fra den 24 september til den 12oktober.

Fire dage med dokumentarer, kortfilm og foredrag om andalusisk film
<!--

I samarbejde med den Andalusiske Kulturadministration (Junta de Andalucia, Delegacion de cultura) og Dansk Andalusisk Forening, la Casa de Andalucia en Dinamarca, præsenterer VerdensKulturCetnret fire dages filmfestival med andalusiske dokumentar- og kortfilm
 
 
Gratis adgang alle fire dage!
 
24. september. Kl. 20
Presos del Silencio // Fanger af Stilhed
 
Efter sejren i den Spanske Borgerkrig introducerede Franco et system, der skulle slette alle spor og idealer om frihed og demokrati fra fra spaniernes hukommelse. De spaniere, der ikke kunne flygte fra landet havde kun få valgmuligheder: fængsel, døden eller stilhed. Den spanske kollektive hukommelse har lidt hårdt under denne lange stilhed, og 'Presos de silencio' forsøger, at genskabe nogle af de fortrængte minder.
 
Mellem 1940 og 1962 deltog ca. 10.000 politiske fanger i anlæget af den Nedre Guadalquivirkanal,i dag kednt som Fangernes Kanal. 'Presos del silencio' rekonstruerer denne episode ved at samle minder og erindringer fra de overlevende og deres familier. Ved at ledsage dem til de steder hvor dramaet udspillede sig, fremalder filmen de år hvor tusinder af mænd og kvinder led som Fanger af Stilhed.
 
Instrueret af Mariano Agudo & Eduardo Monterro, 58 min.

 Julio Sanchez Veiga, der var produktionsskabe i denne film, vil være til stede på Verdenskulturcentret til at presentere film.
 
27. september.Kl. 20
Ignacio Sánchez Mejías – más allá del toreo // Ignacio Sánchez Mejías – hinsides tyrefægtningen
 
’Ignacio Sánchez Mejías – más allá del toreo’ er ikke bare en tyrefægters biografi. Det er en dokumentarfilm om kunsten og døden. Ingen i 1920’ernes Spanien havde en personlighed så kompleks og sammensat som Mejías, der var forretningsmand, manuskriptforfatter, sportsstjerne, skuespiller og ven og sponsor af de unge, indflydelsesrige digtere i Generation 27. Ignacio Sánchez Mejías var en mand, der levede livet til dets fulde, og han blev en myte efter sin død i tyrefægterarenaen, takket være Federico García Lorcas berømte digt.
 
Instrueret af José Fco. Ortuño, 52 min.
 
1. oktober.Kl. 20
Tablao: cara y cruz // Tablao: plat og krone
 
’Tablao: cara y cruz’ er en dokumentarfilm, der forsøger at give offentligheden et blik ind bag scenerne på en spansk flamencoklub. Filmen beskæftiger sig dog ikke med den rolle, flamencoklubber har spillet i Spanien, og ej heller om sleve flamencoen. Den fokuserer udelukkende på de menneskelige historier, der udspiller sig på en flamencoklub, og undersøger hvad, der ligger bag en kunstners polkaprikker, glitrende kam, kastagnetter og lumre look. Alle ved, at den fascade som turisterne ser, ofte gemmer barske menneskeskæbner: misbrug, omsorgssvigt, ydmygelse. Denne film forsøger at fjerne rekvisitterne og give ansigter og øjne til en flamencoklubs skæbner.
 
Instrueret af Pilar Távora, 59 min.
 
4. oktober.Kl. 20.
Underground: la ciudad del arco iris // Undergrund: regnbuens by
 
Baggrunden er 1960’ernes Spanien, med Francos diktatur på sit højeste. Udenfor den iberiske halvø raser den Kolde Krig og USA har oprettet flere militærbaser i Andalusien, herunder en i Sevilla. Flere af de unge amerikanere, der er udstationeret på basen, får kontakt til en spirende oprørsbevægelse, der vinder terræn i Sevilla. Oprøret fungerer som grobund for en dyb musikalsk udveksling med Californien og Europa, der skulle blive fødslen på den spanske undergrundskultur. En magisk, gennemgribende bevægelse, der fra 1967 til 1972 forvandlede Sevilla til en kulturel avantgarde, anført af fusionsbandet Smash, der var en pioner i fusionen af rock og flamenco.
 
Instrueret af Gervasio Iglesias, 90 minutter
 
Den danske musiker Henrik Liebgott var medlem af bandet Smash, og han vil være til stede på VerdensKulturCentret til at præsentere filmen, og fortælle om sine oplevelser i Sevillas undergrundsmiljø.
 
12. oktober
Kulturnatten: Kortfilm fra Andalusien
 
Kom og få en bid af Andalusien, når VerdensKulturCentret på Kulturnatten præsenterer fem andalusiske kortfilm og serverer tapas mellem filmene.
 
La patrulla perdida // Den forsvunde patrulje
En republikansk patrulje farer vild under den Spanske Borgerkrig.
19 minutter
 
La leyenda del ladrón el Árbol de los Colgados // Legenden om tyven fra de hængtes træ
En animationsfilm om en eventyrrejsendes færd gennem Andalusien, på jagt efter sin elskede.
13 minutter
 
Lágrimas en el café // Tårer i kaffen
En mishandlet kone indser, at det er tid til forandring.
8 minutter.
 
La oficina // Kontoret
Historien om et pludseligt dødsfald på et kontor, og de løgne og det hykleri det afslører. Baseret på en virkelig begivenhed.
18 minutter
 
Enemigos // Fjender
To soldater på slagmarken opdager at de er blevet snydt, og gør oprør mod deres overordnede.
19 minutter
-->Jazz Festival koncerte, den 13 juli.
VerdenKulturCentret, Junta de Andalucia (Spanien), Instituto Andaluz de Flamenco y La Casa de Andalucia en Dinamarca præsenterer den spanske flamenco guitarist Javier Patino.
 
Der er garanti for god stemning og fantastisk musik når Javier Patino spiller op til dans. Han kommer med Alexis Lefevre, der spiller violin. Javier Patino spillede i Brasil sidste år med  Instituto Cervantes. Han har en cd, der hedder "Media vida", hvor Tino di Geraldo, Tomasito og David Lagos spiller også. Hans lærere var El Carbonero og Jose Luis Balao, siger han, men spillede også med Manolo Sanlucar og Gerardo Nunez og Jose Merce.
Entré kan betales både kontant og på Dankort. (50dkk)
Mad og drikkevarer betales kontant.
Kl. 21,30

sted:

Noche Flamenca

Noche flamenca med esencia flamenca, den 15 marts kl. 20,00 i Verdenskultutcentret.
Entre kun 70 kr.

Esenciaflamenca:

Rafael Molina: Sang
-Rafael stammer fra Spanien, Andalucien. Han er et natur talent når det gælder flamenco sang. Han kommer fra en familie hvor alle medlemmer har en lang tradition indenfor flamenco genren.

Christian Sivert: Guitar
-Chiristians renomé indenfor flamenco musiken behøver næsten ingen præsentation.
Han er den første uddanet flameco guitarist i hele Danmark og har under en periode på 8 år, spillet sammen med Rafael.

Esteban Carlos Koundakjian : Bas
- Som basist, har Esteban  genem årene, spillet  mange forskellige musik genre, og bl.a boet og spillet 3 år(79-81) i New York og i Sverige, hvor han boede i 22 år.
Født i Montevideo, Uruguay. Han begyndte at spille harmonika som 10 årig, guitar som 15 årig og bas som 17 årig.

Martin Ransborg: Guitar
-Martin er en super talang inden for det flamenco guitar. Har uddanet sig i Spanien og har fået den rigtige "spansk toque" på sin guitar

Sixto Escudero: Slagtøj
-Sixtos lange musik karrirere begyndte i 1950 på Cuba hvor han stammer fra.
Han har bl.a spillet med den legendariske gruppe Lecuona Cuban Boys, der turnerede i årene 60-70 i hele verden. I gruppen spillede bl.a,  pianisten og kompositøren Bebo Valdéz, som for tiden spiller med den berømte flamenco sanger, Diego El Cigala.

Yohanier Ramón : Slagtøj
-Ung cubansk percussionist som har allerede spillet med mange  band i skandinavien, bl.a Grupo Danson.

Sandra Pettersson: Dans
-Den unge dansere Sandra er den nyetse skud på stammen og tilføjer en frisk og charmerende inslag med sin dans.
Sandra er født i Danmark og er halv spansk og halvNavidad Flamenca


La Casa de Andalucia en Dinamarca i samarbejde med Verdenskulturcentret
inviterer jer til Navidad Flamenca:


Flamenco dinner & julekoncert.Søndag den 11 December kl.18

Koncert med EsenciaFlamenca og danseshow.

Billetter til spisning og koncert (150 kr.) kan kun købes på place2book via dette link:

https://www.place2book.com/event/3744?locale=da
VerdensKulturCentret holder Andalusisk Kulturnat i samarbejde med Casa de Andalucia en Dinamarca. Fredag den 14. oktober 2011 fra kl. 17 til 21


Sted:

VerdensKulturCentret - Nørre Allé 7, 2200 København N (ved skt. Hans Torv)

Beskrivelse af arrangementet og program:

Kl. 17.30 til 18,30 på græsplænen foran VerdensKulturCentret:
Marked, hvor der kan købes andalusiske ”tapeo” og drikkevarer.
Guitar og sang fra Andalusien  Juan Jose Amador (sanger) og Juan Requena (guitar).
Kl. 19.30 til 21.00 i VerdensKulturCentrets café:
Der kan købes andalusiske ”tapeo” og drikkevarer før foredragene.
Forsættelse af det levende foredrag med guitar og sang (José María Velázquez-Gaztelu (foredrag), Juan Jose Amador (sanger) og Juan Requena (guitar).

Der vil være smagsprøver (vin, kaffe, kage) og parfume prøver m.v. fra Andalusien, som er gratis.


José María Velázquez-Gaztelu er Født i Cadiz 1942 og er bosat i Madrid. Han er specialist i flamencologi, forfatter og manuskriptforfatter til tv og film. Han har afholdt Konferencer om flamencoens stilarter og historie i bl.a. England, Japan, Tyskland og Holland og har modtaget utallige priser i Spanien, Tjekkiet og Israel. Jose Maria Velazquez-Gaztelu en af de største debattører og foredragsholdere i verden omkring flamencoens stilarter og historie. Foredraget er på spansk med tolk, som oversætter til dansk.
Konkurrence:

Vinderen vil blive offentliggjort på VerdensKulturCentrets hjemmeside: http://www.verdenskulturcentret.dk/  mandag den 17.10.2011.


Sangriada Sank Hanks  (23/06/2011)


Sangriada, 23 junio, frente a parada de bus en Amager Strandsvej 122, lleva tu sangria y compartela, Ve la receta en home. Sangriada, 23 juni, over bus st. Amager Strandsvej 122, lave din sangria o dele den. kig på ofkriften i vores hjemmeside home


"I anledning af den traditionelle Sank Hanks festen, det vil sige, sommersolhverv, fejrede vi et festmåltid af sangria til at fremme vores traditionelle skikke.  Vi opfordrede deltagere der overværede til begivenheden, at lave deres egne først sangria. Vi gjorde det, selvfølgelig, med forhåndsviden om den store succes som har Sangria i Danmark. Vi satser, at den skal ikke være den første gang, så vi vil skabe en tradition i de kommende år".Curso de autoestima - Seltillid og selvværd workshop (15/06/2011)


Når vi ankommer til en fremmed land med et forskelligt sprog og kultur, føler vi ligesom vi blive født igen. Vores selvværd og selvtillid må undergå forandringer. Men til gengæld, vi opdager nye og spændende færdigheder og evner at vi ikke kendte os selv. Og vi begynder at føler os stolt af vores anstrengelser.

Gider du at dit selvværd og selvtillid stiger?

Kan du lige have det sjov og grine mens du lærer et nyt syn om dig selv?

Ønsker du at føle godt med dig selv og sammen med de andre mens du leger og nyder?


KOM OG DELTAG I WORKSHOPPEN

SELVVÆRD OG SELVTILLID:

DEN 15.juni 2011 FRA 17.00 TIL 19.00 lokale 103

VERDENSKULTURCENTRET,

NØRRE ALLÉ 7, 2200 KØBENHAVN N

Om arrangøren: Maria Rodriguez er uddannet om psykologi. Hun arbejdede i Spanien som psykoterapeut og som psykolog i Psykiatri afdeling, i socialrådgivnings services (social og psykisk hjælp til hjemløse og deres børn), med alkoholholdige og narkomaners (støtte i stofmisbrugers sociale genindpasning og deres børn), i plejehjem og parkinsons forening (evaluering, diagnose og behandling af ældre).

 


VerdensKulturCentret
Nørre Allé 7